Gaina prajita ( metoda rapida)

de anisoara in Pui, 18 Iun 2010 | 20554 vizualizari

 

Astazi am prajit 4 pui de 1kg-1.2 kg fiecare. I-am prajit dupa o metoda foarte rapida si reusita ( cca 15 minute fiecare ) si am hotarat, sa expun reteta pe blog pentru a va fi de folos in cazuri exceptionale. Pozele sunt facute la repezeala , noaptea , dar sper sa vedeti si sa intelegi rezultatul finit.

 

INGREDIENTE

  • gaina de 1kg-1.2 kg
  • ulei 80-100 ml
  • sare
  • piper negru
  • frunza de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 de ceapa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gaina prajita ( metoda rapida):

Gaina se spala si se curata bine,si se inlatura toate maruntaiele  si grasimea din ea.. Cu un cutit ascutit se taie ( se despica ) pieptul in jumatate, de-a lungul lui. Tigaia cu ulei se incinge bine . Se pune in tigaie gaina cu spatele in jos. Deasupra ei se pune o farfurie plata si pe farfurie se adauga o greutate de 5-6 kg. In cazul de fata, am pus un ceaun cu apa. Se prajeste la foc maxim timp de 4-5 minute . Se scoate cu atentie platoul de deasupra si cu o lopatica de lemn se intoarce gaina pe cealata parte. Se pune platoul la loc si se prajeste inca 3-4 minute. Se condimenteaza dupa gust . Se intoarce din nou cu spatele in jos, si inainte de a pune platoul se toarna 80 ml de apa calduta amestecata cu 2 catei de usturoi pisat si se adauga frunza de dafin. Se pùne platoul deasupra si se prajeste -innabusa in acest sos primit. Apa se evapora, dar gaina isi trage mirosurile si sare de la mirodenii. Totul dureaza nu mai mult de 4 minute. Si gata .

Sfaturi :

1. Sa nu marinati sau sa ungeti cu smantana, mustar etc inainte de a o praji. Pentru ca se va innegri in timpul prajitului.

2. Daca aveti gaina mai mare de 1.5 kg , atunci procedati in urmatorul fel. Se taie de-a lungul pieptului si se inlatura/se scoate fileul de piept de gaina. Adica prajiti gaina fara carne din piept. Pe el o sa-l folosit la alte mancaruri.

3. Pe durata prajirii gainii, focul sa fie mereu la maxim .

4. Daca prajiti mai multe gaini, e necesar sa schimbati uleiul  dupa prajirea a 2 gaini, sa spalati tigaia  si sa procedarti din nou , cum este descris mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gaina prajita ( metoda rapida)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

epurasha2bb 1

19.06.2010, 16:55

maiculita!!ma ling pe buze efectiv!

Ubulika 1

21.06.2010, 14:25

auauauaua...dai mie pielita? please pleaseee pretty please

elena1988 1

25.03.2011, 12:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu Philadelphia